MENU
3. februar 2016

Revision af hestelov er fantastisk nyhed

Det er fremragende nyheder for hestefolket og landområderne, når Fødevare- og Miljøminister Eva Kjer Hansen lægger op til, at de rigide regler for lysindfald og boksstørrelser i hesteloven står foran en revision.
Den kommende revision af hesteloven er fremragende nyt for hestefolket.
Den kommende revision af hesteloven er fremragende nyt for hestefolket.
Foto: LandbrugsMedierne

Af Thyge Hansen, thh@lf.dk

Det siger Jørgen Kold, der er leder af SEGES Heste.

SEGES har gennem en årrække påpeget, at lovens krav er en kæmpebelastning for hesteholderne, der bliver tvunget ud i tunge investeringer for at opfylde lovens krav

- Kravene ville koste milliarder at implementere fuldt og det vil for en del af hesteholderne være umuligt at finansiere de nødvendige ombygninger – specielt med de præmisser der er for at låne penge med sikkerhed i fast ejendom i landdistrikterne, siger Jørgen Kold, der understreger, at ændringerne af loven vil kunne ske, uden at velfærden for hestene kommer i fare. 

- Det handler om sund fornuft og fleksibilitet. At man for eksempel har samme rumfangskrav til en bedrift med små ponyer som til en med store shireheste giver simpelthen ingen mening i forhold til at sikre god velfærd. Og det er utroligt glædeligt, at ministeren nu vil ændre reglerne, så den sunde forhold og de specifikke forhold nu bliver afgørende for, hvilke krav der stilles, siger han. 

SEGES har tidligere beregnet, at hestesektoren siden 2009 har mistet 3.000 arbejdspladser. Det vurderes at størstedelen af disse arbejdspladser er tabt som følge af nedlagte hestebedrifter, der ikke har kunnet eller villet foretage de nødvendige investeringer i ombygning af staldene.

Jørgen Kold
Jørgen Kold
Chef, Heste
HusdyrInnovation
T: +45 8740 5460
Luk

Start din søgning her

  • Søgning gav ingen resultater, prøv igen