MENU
5. juli 2017

SEGES lærer bankerne om landbrug

Strukturudviklingen i landbruget stiller hele tiden nye krav til landbrugets samarbejdspartnere. Det har fået flere banker til at kontakte SEGES for at få hjælp til kompetenceudvikling.
Foto: SEGES

Af Anya Engelbrecht, anen@lf.dk

En flok rådgivere fra Nordea og Jyske bank skal på skolebænken. De skal lære om landbrug, for det udvikler sig nemlig hele tiden, og det stiller krav til bankrådgiverne – de må holde sig opdaterede for at kunne samarbejde bedst muligt med deres landmandskunder. Derfor har flere banker indgået et samarbejde om kompetenceudvikling med SEGES Akademi. Det gælder således også Nordea og Jyske Bank, som selv har henvendt sig til SEGES.

Uddannelseschef hos SEGES Akademi, Karen Tegllund, fortæller, at SEGES kan give bankerne en helt ny tilgang til landbruget. 

- Vi har en særlig X-faktor indenfor landbruget. Vi har meget kompetente folk og tilbyder en viden, som ingen andre tilbyder. Med den viden kan vi hjælpe bankerne med at styrke deres samarbejde med landmændene og blive mere attraktive som bankforbindelse for landmændene. Vi kan også være videnscenter for den finansielle sektor, lyder det fra Karen Teglund.

Klæder på til dialog

Kurserne er skræddersyede efter den enkelte banks behov og ønsker. De har dog alle fokus på kompetenceudvikling og klæder bankrådgiverne på til at gå ind i en god og konstruktiv dialog med landmændene.  Jyske Bank fokuserer på arbejdet med strategi for landbrugsbedriften, mens Nordea har fokus på forståelsen af produktionen i landbrugsvirksomheden.

Uddannelseskonsulent Kirstine Simoni Faurholt, der har været med til at udvikle kurserne, oplever, at bankerne rigtig gerne vil lave god landbrugsrådgivning.  

- Mange bedrifter bliver større og får flere ansatte, og derfor lægger Jyske Bank for eksempel vægt på behovet for at kunne lægge en strategi for virksomheden. Landbrugsrådgiverne i banken skal motivere kunden til at få en strategi, hvis han ikke har en i forvejen, og udfordre ham på hans strategi, hvis han allerede er i gang med strategiarbejdet. Det bliver de undervist i på deres kurser hos SEGES Akademi, fortæller Kirstine Simoni Faurholt.

Nordea er allerede begyndt på undervisningen, og Jyske Bank begynder i august. Begge hold forventes færdiguddannede ved udgangen af 2017.

Luk

Start din søgning her

  • Søgning gav ingen resultater, prøv igen