MENU
1. september 2016

SEGES designer biogasanlæg i Kina

Madaffald og spildevandsslam skal omsættes til biogas i et anlæg i den nordkinesiske by Anshan i Liaoning provinsen. Det er tredje land i regionen, som SEGES' afdeling for bioenergi får ordrer i.
Først Thailand, så Taiwan og nu bliver Kina det tredje land i Fjernøsten, som Niels Østergaard og SEGES skal designe biogasanlæg i.
Først Thailand, så Taiwan og nu bliver Kina det tredje land i Fjernøsten, som Niels Østergaard og SEGES skal designe biogasanlæg i.
Foto: SEGES

Af Thyge Hansen, thh@lf.dk

Bioenergiafdelingen i SEGES har af den kinesiske virksomhed Beijing Waters fået ordre på design af et biogasanlæg. Anlægget skal ligge i den nordkinesiske by Anshan i Liaoning provinsen og efter planerne være i drift ved udgangen af 2017.

Det kommende anlæg skal behandle en blanding af madaffald og spildevandsslam, og det er første gang, at SEGES bioenergiafdeling lander en ordre fra Kina. SEGES har p t også opgaver i Taiwan og Thailand.

- Det er meget interessant at komme ind på det kinesiske marked. Vores styrke er i høj grad at designe relativt simple, men meget driftssikre anlæg, og det er også det, denne ordre sigter mod, siger Niels Østergaard, der er specialkonsulent, og manden, der skal designe det nye anlæg.

Han håber, at ordren kan bane vej for nye opgaver. Når anlægget her er designet kan følge op til fire yderligere anlæg.

- Det kinesiske marked er jo kolossalt stort, og der er stor fokus på husdyrproduktion, genanvendelse, bioenergi og gødskning, så vi bør have gode muligheder for at hente flere opgaver i fremtiden. Alene det, at vi får denne ordre ser vi som en cadeau til vores kompetencer, siger Niels Østergaard.

Selv om det er første ordre fra Kina, så er eksport af biogas-knowhow til Fjernøsten ikke nyt i SEGES. Afdelingen har opgave i Thailand og er blevet forespurgt om deltagelse i flere. Her med anlæg, der skal omsætte elefantgræs samt forskellige affaldsmasser fra virksomheder og restauranter. Seneste opgave i Taiwan var design af anlæg til tynd svinegylle, et koncept der også forventes at få succes i Thailand.

I Danmark har SEGES opgaver for flere biogasgårdanlæg og blandt andre Nature Energy, der inden for det seneste år har sat en række biogasfællesanlæg i drift.

Niels Østergaard
Niels Østergaard
Specialkonsulent
Bioøkonomi
Luk

Start din søgning her

  • Søgning gav ingen resultater, prøv igen