MENU
29. april 2015

SEGES indgår aftale med landbrugsgigant fra Kina

En samarbejdsaftale med et stort kooperativ om udvikling af bæredygtigt landbrug i det nordøstlige Kina styrker SEGES' internationale position og kan bane vej for øget dansk eksport.

Af Henrik Lomholt Rasmussen, hlr@seges.dk

Fremover skal SEGES være med til at udvikle landbruget i Heilongjiang-provinsen i det nordøstlige Kina. Det ligger fast, efter at SEGES tirsdag indgik en samarbejdsaftale med den kinesiske landbrugsgigant China HeiLongJiang Supply and Marketing Cooperative. Aftalen er med til at styrke SEGES' internationale position ifølge rådgivningsvirksomhedens adm. direktør, Jan Mousing.

-I SEGES arbejder vi konstant på at placere os internationalt, hvor det giver mening og perspektiv for vores kerneaktiviteter. Derfor glæder jeg mig meget over dette samarbejde, der giver spændende muligheder, som kan få betydning for hele SEGES, siger Jan Mousing.

Global interesse

Også direktør Gitte Grønbæk, SEGES, ser gode perspektiver i aftalen, der blandt andet handler om management i mark og stald, landbrugsteknologi samt ikke mindst overførsel af viden.

-Den kan man ikke købe sig til. Aftalen viser, at kineserne har fået en dyb erkendelse af et behov for at komme op på et højere niveau, når det gælder fødevaresikkerhed, management, miljø og beskyttelse af naturen. Det behov, der er global interesse for, har de valgt SEGES til at bidrage til at indfri. Det skyldes, at man i Kina har blik for Danmarks styrkepositioner inden for fødevaresikkerhed, effektiv og bæredygtig produktion, siger Gitte Grønbæk og tilføjer:

- På sigt kan aftalen give dansk landbrug et endnu bedre fodfæste i Kina. Det kan være med til at styrke vores eksport samt synergien mellem Arla Foods og den kinesiske mejerikoncern Mengniu.

Gitte Grønbæk ser indgåelsen af aftalen som et resultat af SEGES’ flerårige samarbejde med Arla Foods om rådgivning af kinesiske mælkeproducenter.

- Det har, sammen med Kinas import af den danske producent S. A. Christensens malkeudstyr, givet et godt kendskab til vores ekspertise, konstaterer Gitte Grønbæk.

Potentiale for forbedring

Hun var i Heilongjiang-provinsen i sidste uge, hvor hun blandt andre mødtes med direktøren for China HeiLongJiang Supply and Marketing Cooperative, Wang Dasheng.

- Han er tillige nyudnævnt guvernør for provinsen og har stor indflydelse. Wang Dasheng er ivrig efter at komme i gang og vil som det første få etableret en demonstrationsfarm, hvor vi i praksis kan vise, hvad vi kan, og hvad vi gør. SEGES’ fokusområde bliver bedrifter med mellem 200 og 1.200 køer. Der har vi vores styrke, fordi de danske bedrifter ligger i det felt, fortæller Gitte Grønbæk.

I løbet af sine to dage i Heilongjiang-provinsen nåede hun også at besøge to mælkeproducerende bedrifter.

- Der er ingen tvivl om, at der er et stort potentiale i stalden og på marken. Det bliver en spændende opgave at komme i gang med, fastslår Gitte Grønbæk.

Statskonsulent Marie Louise Flach de Neergaard fra Danmarks ambassade i Beijing var repræsentant for SEGES ved underskrivelsen af aftalen i Heilongjiang-provinsens hovedstad Harbin.

-Det lyder som et utrolig spændende og relevant projekt, som vi meget gerne støtter fra ambassadens side. Jeg mener også, at det kan være relevant at involvere Fødevarestyrelsen på et tidspunkt, skriver Marie Louise Flach de Neergaard i en e-mail.

This contact box currently has no contact specified or has an unknown contact specified. Edit component properties to specify a contact.
Luk

Start din søgning her

  • Søgning gav ingen resultater, prøv igen