MENU
19. december 2022

SEGES Innovation samler klimaidéer fra hele verden

SEGES Innovation har skudt gang i en indsamling af idéer fra hele verden til at reducere landbrugs- og fødevaresektorens klimaaftryk. Konceptet er helt nyt, og målet er at accelerere udviklingen af konkrete løsninger.

Foto: Colourbox

Er du hollandsk forsker og har fået en knaldgod idé til, hvordan metanudledningen fra kvæg kan reduceres? Eller arbejder du i en mexicansk fødevarevirksomhed og har udviklet en teknologi, der kan optimere ressourceforbruget i produktionen?  ?

Så skal du sende din idé ind til klimakonferencen Agri-Food & Climate Circle, der afholdes af SEGES Innovation i maj 2023. En central del af konferencen er nemlig en global indsamling af innovative idéer til, hvordan landbrugs- og fødevaresektoren kan sætte turbo på den grønne omstilling og nå de ambitiøse klimamål.

”Verden over arbejder masser af forskere og virksomheder med at finde løsninger, der kan reducere klimaaftrykket fra landbrugs- og fødevaresektoren. Men klimaudfordringen levner ikke tid til, at vi hver især prøver at opfinde den dybe tallerken. Derfor tager vi nu initiativ til at samle og dele de grønne idéer fra hele verden, så de kommer alle til gavn,” siger direktør for innovation Lisbeth Henricksen fra SEGES Innovation. 

De grønne idéer kan både have form af løse koncepter, konkrete produkter og foreløbige forskningsresultater. De bedste idéer får plads i konferenceprogrammet og præsenteres for konferencens deltagere, der kommer fra hele verden.

”For at løse klimaudfordringen er vi nødt til at arbejde sammen på tværs af landegrænser og sektorer. Viden bliver kun bedre af at blive delt, og vi håber, at idéudvekslingen mellem forskere og virksomheder kan accelerere udviklingen af konkrete klimaløsninger, der kan implementeres hos landmænd og fødevarevirksomheder verden over,” siger Lisbeth Henricksen.

De indsendte idéer skal være inden for et af konferencens 7 områder: Dokumentation af grønne initiativer, optimal ressourceudnyttelse, forbrugerindflydelse på grøn omstilling, bæredygtig anvendelse af jorden, bæredygtig husdyrproduktion, skift til mere vegetabilsk protein og bioteknologi som alternativ kilde til protein.

Hvis du vil indsende din idé ind til SEGES Innovation, skal du inden 23. december indsende den via hjemmesiden www.agrifoodcircle.com. De indkomne idéer bedømmes af en komité, som udvælger de idéer, der skal præsenteres på konferencen. 

Klimakonferencen bærer navnet Agri-Food & Climate Circle og finder sted 10-11. maj i København. Konferencen samler virksomheder, forskere og beslutningstagere fra hele verden inden for landbrugs- og fødevareområdet. 

Læs mere om konferencenLuk

Start din søgning her

  • Søgning gav ingen resultater, prøv igen