MENU
15. juni 2020

Stærkt samarbejde skal løfte danske kalve

Så mange kalve som muligt født herhjemme skal også opfostres her og ende som godt dansk kalvekød. Task Force Kalves fire konkrete anbefalinger skal styrke økonomien i kalveproduktionen

De seneste år har været ekstremt bøvlede for slagtekalveproducenterne med ringe noteringer og dårlig indtjening. Det er et problem for hele den danske kvægproduktion, hvor produktionen af kød og mælk hænger sammen.

For at rette op på situationen er Task Force Kalve, som L&F Kvæg nedsatte i efteråret 2019, kommet med fire anbefalinger. De skal styrke betingelserne for en lønsom slagtekalveproduktion. Det er blandt andet en forudsætning for at nå målet om stop for aflivninger af spædekalve med udgangen af 2021.

Fire anbefalinger til kalveproduktionen
Task Force Kalve arbejder med fire anbefalinger, der kan gøre kalveproduktionen mere konkurrencedygtig. Tirsdag 16. juni 2020 holdes der et gratis webinar, hvor anbefalingerne uddybes. Webinaret har allerede fået mange tilmeldinger både fra landmænd, fra rådgivere og ansatte i virksomheder, der henvender sig til kalveproducenten.

De fire anbefalinger er:
1. Øget samarbejde mellem mælke- og slagtekalveproducent
Samarbejdet mellem mælke- og slagtekalveproducent skal styrkes for at få robuste og hurtigvoksende kalve og for at få kalve, der giver mest værdi i hele kæden.

2. Fokus på en mere markedsdrevet produktion
Du skal i samarbejde med slagteriet levere de slagtekalve, der giver mest værdi på verdensmarkedet.

3. To kødkvægsavlslinjer
Der er behov for to kødkvægsavlslinjer – en ekstensiv og intensiv med gode egenskaber for spisekvalitet, foderudnyttelse, sundhed og en lav metanudledning.

4. Rådgivningskoncept
Der er behov for et rådgivningskoncept, der har 100 % fokus på hele produktionen fra kalv til krog
Hvem er Task Force Kalve?
Task Force Kalve består af repræsentanter fra bestyrelsen i L&F, Kvæg, Danish Crown, rådgivningen, dyrlæger, forskningen, Viking, slagtekalveproducenter og SEGES.
Gruppens formål er at undersøge og udbrede mulighederne for, at kalveproduktionen bliver konkurrencedygtig.


Tilmeld dig webinaret på www.taskforcekalve.dk eller via landbrugsinfo. Webinaret er gratis. 

Luk

Start din søgning her

  • Søgning gav ingen resultater, prøv igen