MENU
26. november 2018

Rum-studerende, klima-forsker og jordbrugs-teknolog skal give frisk bud på landbrugets digitale muligheder

Landbrugets data skal skabe endnu mere værdi for den enkelte landmand. Det handler SEGES' Student Challenge på Agromek om.
SEGES' Student challenge: Nicolai Fog Hansen forklarer holdet på de fire studerende om digitalisering i dansk landbrug.
SEGES' Student challenge: Nicolai Fog Hansen forklarer holdet på de fire studerende om digitalisering i dansk landbrug.

 

SEGES er en af de ni virksomheder, der deltager i Agromeks Student Challenge. SEGES’ Student Challenge fokuserer på at få mere værdi ud af landbrugets mange data.
- Vi ser frem til at følge de studerendes arbejde med vores udfordring og se deres bud på, hvordan vi kan designe indhold og tjenester til en business intelligence løsning til landmanden – vel at mærke en løsning som effektivt og enkelt sammenkobler data fra forskellige datakilder på en brugervenlig måde, siger direktør for SEGES Digital, Ivar Ravn, som tilføjer, at de studerendes bud på en løsning meget gerne må indeholde bench mark og prognoser, hvilket er noget mange landmænd efterspørger.

Enormt potentiale
Baggrunden for SEGES’ case er, at det professionelle landbrug er komplekst og kræver professionel styring og optimering.
- Det er her data kommer ind i billedet, for de mange data der findes for gården rummer et enormt potentiale – vel at mærke hvis de sættes i system og kobles sammen, så de giver landmanden ny indsigt. Dermed går det fra at være flade, enkeltstående data til at blive et grundlag for at træffe beslutninger ud fra, siger Ivar Ravn.
- Målet er selvfølgelig at støtte udviklingen og ledelsen af bedriften og styrke den økonomiske bundline.

Internationalt perspektiv
Alt dette får SEGES helt sikkert et skarpt bud på, fra det internationale hold på fire, der skal løse opgaven. Her er unge, der har indsigt i satellitteknologi, it-systemer og landbrug.

De fire studerende, som fra tirsdag morgen til fredag eftermiddag - det vil sige under hele Agromek, skal arbejde med SEGES’ udfordring er:

  • Azeem Tariq fra Pakistan, bosat i København. Han er uddannet fra universiteter i Pakistan, Frankrig og senest København, inden for ”Agriculture Transformation by Innovation (AGTRAIN)”. Han har en ph.d. i klimaforandringer og har særligt beskæftiget sig med jordens frugtbarhed og bæredygtighed.
  • Andi Hoxha fra Albanien, bosat i Frankrig. Her læser han ”Aerospace materials and Innovation Management” på IMT Business School 
  • Maria Bruzelius, fra Danmark, bosat i Stenlille, landmand og jordbrugsteknolog og i gang med en professionsbachelor i jordbrugsvirksomhed. 
  • Bjarne Andersen,  fra Danmark, bosat i Gredsted. Jordbrugsteknolog og tidligere selvstændig mælkeproducent.


Luk

Start din søgning her

  • Søgning gav ingen resultater, prøv igen