MENU
11. september 2017

Tal med dit barn når livet er svært

En ny pjece målrettet landmandsfamilier samler gode råd om, hvordan man i størst muligt omfang undgår at børnene påvirkes, hvis de voksne er i krise.
Den nye pjece er målrettet familier i landbruget,
Den nye pjece er målrettet familier i landbruget,

Af Thyge Hansen

At skulle indvie sit barn i at man har problemer er et stor udfordring for de fleste forældre.

For landmandsfamilier kan det for eksempel være, at man måske snart ikke længere kan bo på gården på grund af dårlig økonomi.

SEGES afdeling for Socialjura har sammen med socialkonsulenterne i DLBR, særligt målrettet landmandsfamilier, udgivet en pjece, der samler en række gode råd om, hvordan man bedst håndterer en krise, så børnene påvirkes mindst muligt.

- Mange ting er jo helt ens for alle familier. For en landbofamilie i økonomisk krise ligger så det ekstra aspekt, at familien måske skal flytte. Det er typisk noget, som forældre har meget svært ved at få fortalt. Når de så endelig får det gjort, er børnene typisk lettet, fordi de havde forestillet sig noget meget værre, måske en skilsmisse eller sygdom, fortæller Bodil Irene Jensen, specialkonsulent i SEGES.

Hendes bedste råd, som også optræder i pjecen, er: ”Fortæl hvad der er galt og vær ærlig”.

- Børn er fantastiske til at fornemme sorg og kriser, men hvis de ikke får at vide, hvad der er galt, så laver de deres egen virkelighed eller tror måske, at det er deres skyld at far og mor er kede af det. Derfor er det vigtigt at tage teten og få talt med børnene i stedet for at gå og putte med problemerne, siger Bodil Irene Jensen.

Pjecen er en del af den fælles kriserådgivning til landmænd, som drives i fællesskab af SEGES og DLBR-virksomhederne. I pjecen kan man ud over gode råd til samtalen med børnene også få mere at vide om kriserådgivningen, blandt anden om den hotline på 7020 0442, der yder rådgivning til kriseramte landmænd.

Pjecen kan downloades på LandbrugsInfo.

Udgivelsen er støttet af Foreningen PlanDanmark, lokale foreninger og Landbrug & Fødevarer.

 This contact box currently has no contact specified or has an unknown contact specified. Edit component properties to specify a contact.
Luk

Start din søgning her

  • Søgning gav ingen resultater, prøv igen