MENU
25. juni 2018

Præcisionslandbrug behøver ikke være kompliceret

Start ét sted, nemlig dér hvor det giver mening på præcis din bedrift. Sådan lyder rådet til landmænd, som gerne vil prøve kræfter med præcisionsjordbrug.

Rigtigt mange danske landmænd har teknisk udstyr i maskinerne til at drive præcisionsjordbrug, men nogle tænker, at opgaven er stor og måske uoverskuelig. Men sådan behøver det ikke være, siger konsulent i markteknik, Kasper Stougård, SEGES.

- Desværre træder nogle landmænd lige et skridt tilbage, når de hører ordet præcisionsjordbrug, men de har mange gange allerede det grundlæggende udstyr som autostyring på traktoren og sektionskontrol på sprøjter og gødningsspredere. Når man er nået dertil, så er der ikke langt til at begynde at bruge for eksempel tildelingskort i forbindelse med en svampesprøjtning, siger Kasper Stougård, som understreger, at det er vigtigt at landmanden starter et konkret sted, hvor det giver mening for netop hans marker, afgrøder og dyrkningsmønster.

- Det er vigtigt, at det ikke bliver en stor uoverstigelig bunke af alle mulige forskellige ting, man kan implementere, men at man vælger noget ud og siger, hvad giver mening for os at starte med?

Driftsleder Martin Østerby og medarbejderne på Andekærgaard på Fyn anvender allerede en del præcisionsteknologi i det daglige arbejde, og blandt andet med hjælp fra planteavlskonsulent Michael Stensgaard Toft fra Patriotiske Selskab er de nu klar til at gå videre.

- Vi tager det lidt step by step. Vi har valgt ikke at have alt fra dag ét, men starte med de lavthængende frugter, siger Martin Østerby.

Se mere i filmen her og på Landbrugsinfo.

Luk

Start din søgning her

  • Søgning gav ingen resultater, prøv igen