MENU
24. november 2020

Græsprotein – hvad ved vi, og hvor er hullerne?

Dansk Protein Innovation, hvor SEGES er med, inviterer i samarbejde med Inbiom, Teknologisk Institut og Food and Biocluster Denmark til online temadag om ’Nyeste resultater fra forsknings- og udviklingsprojekter om græsprotein’.
Raffineret græs. Foto: Mathieu Levassor, Landbrug & Fødevarer
Raffineret græs. Foto: Mathieu Levassor, Landbrug & Fødevarer

 

Græsprotein bliver ofte fremhævet i medier som en nyt interessant produktionseventyr. Der er i løbet af de senere år igangsat mange aktiviteter inden for grøn bioraffinering. Aktiviteterne omfatter både nationale og internationale forskningsprojekter drevet af universiteterne og mere markedsnære aktiviteter som fx etablering af demonstrationsanlæg og kommercielle bioraffineringsanlæg. 

- Men hvor langt er man egentlig med udviklingen, og hvad kan det græsprotein bruges til? Og hvor er der stadig huller, der skal fyldes ud med forskning, viden og måske teknik, for at vi kan gøre græsprotein til noget, der ikke bare er en gylden mulighed, men er virkelighed. Det sætter temadagen fokus på. Derfor håber vi også på at en bred gruppe af dem, der arbejder med udviklingen inden for græsprotein og de kommercielle muligheder, vil være med til temadagen, siger bioøkonomichef i SEGES, Lars Villadsgaard Toft, som er en del af Dansk Protein Innovation.

Bliv klogere til temadagen d. 9. december fra 9.30-16.
Projektledere og -deltagere fra udvalgte græsproteinprojekter præsenterer på temadagen resultater fra afsluttede og igangværende projekter og giver en status på udviklingen af en dansk produktion af protein baseret på græs og andre grønne biomasser.
Temadagen skal facilitere et styrket samarbejde mellem de forskellige forsknings- og udviklingsprojekter og bidrage til at få identificeret væsentlige videnshuller, der skal lukkes for at komme videre.
 

Se programmet her 

For at tilmelde dig temadagen klik her.

Om Dansk Protein Innovation
Dansk Protein Innovation er et bredt partnerskab mellem virksomheder og universiteter, der ønsker at fremme og koordinere forskning og innovation for at øge en markedsbaseret og bæredygtig dansk produktion af protein til fødevarer og foder.
Landbrug & Fødevarer er medstifter af Dansk Protein Innovation.

Læs mere om Dansk Protein Innovation her.

 


Luk

Start din søgning her

  • Søgning gav ingen resultater, prøv igen