Den 10-11. maj samler videns- og innovationshuset SEGES Innovation virksomheder, forskere og beslutningstagere fra hele verden til klimakonferencen Agri-Food & Climate Circle i København.
Og det er ikke hvem som helst, der er med på den internationale konference. Topcheferne Peder Tuborgh, Jais Valeur og Cees ’t Hart fra henholdsvis Arla Foods, Danish Crown og Carlsberg tager nemlig aktiv del i konferencen i lighed med en lang række eksperter fra ind- og udland. Mens Jais Valeur og Cees ’t Hart skal holde oplæg som en del af programmet, skal Peder Tuborgh deltage i en paneldiskussion.
”For at nå i mål med de nødvendige reduktioner af drivhusgasser i sektoren er vi nødt til at arbejde sammen og dele vores viden på tværs af sektorer og landegrænser. Derfor er jeg enormt stolt over, at vi på konferencen har formået at tiltrække en række store kapaciteter fra både erhvervslivet og forskerverdenen, som vil bidrage med deres perspektiver på at løse klimaudfordringen,” siger direktør for innovation Lisbeth Henricksen fra SEGES Innovation.
Samarbejde på tværs af værdikæden
Fra Arla Foods skal Peder Tuborgh deltage i en paneldiskussion om plantebaserede fødevarer og fremtidens proteinkilder, og han ser frem til at deltage i konferencen.
”Vi bliver kun bedre og mere klimavenlige, hvis vi arbejder sammen på tværs af hele værdikæden fra jord til bord. Derfor er jeg glad for at deltage i klimakonferencen, der er en vigtig begivenhed i fødevareindustrien og for alle, der er interesseret i fremtidens bæredygtige fødevareproduktion,” siger Peder Tuborgh.
”Konferencen skaber en platform for forskere, eksperter, virksomheder og beslutningstagere for at diskutere den nyeste udvikling i jagten på løsninger, der vil hjælpe os med fortsat at reducere klimaaftrykket i sektoren,” fortsætter han.