MENU
24. juli 2015

Traktorviden for begyndere

SEGES Forlag har udgivet en ny grundbog. Den er målrettet studerende på landbrugsuddannelserne og andre, der er relativt ubefarne, når det handler om traktorer.

Af Thyge Hansen, thh@lf.dk

Traktoren er et af de allermest centrale redskaber i et landbrug, og godt kendskab til traktorer er vigtigt, hvad enten man er professionel eller deltidslandmand.

SEGES Forlag, det tidligere Landbrugsforlaget, har netop udgiver ”Traktoren – en grundbog”. Den formidler en solid grundviden om traktorens opbygning, funktion og håndtering. Bogen tager udgangspunkt i motoren og breder sig herfra ud til den øvrige teknik, der gør traktoren til landbrugets centrale ”trækdyr”.

Bogen er rettet mod undervisningen på landbrugsskolerne men den vil også fungere som støtte til deltidslandmænd, der skal i gang med det allerførste køb af traktor. Ikke mindst vil bogen kunne give nye landmænd en introduktion til de mange fagudtryk. Et andet kendetegn ved bogen er at den favner bredt – lige fra en grundlæggende beskrivelse af traktorens og motorens opbygning til ISOBUS og satellitbaseret autostyring.

Som afløser for den tidligere udgivelse ”Traktorfører” er der i bogen et særskilt kapitel ”Lovgivning om landbrugskøretøjer”. Dette kapitel beskriver de væsentligste love og regler for traktorer og landbrugsmaskiner, blandt andet maksimal størrelse på forskellige køretøjer, tilladt vægt, bremseevne, lys og reflekser. Dette kapitel er relevant for alle traktorførere, derfor er det også udgivet som e-bog.

- Vi tager udgangspunkt i en generel fremstilling, der går på tværs af de forskellige traktormærker, så læseren får en god, bred introduktion til traktoren. Man bliver blandt andet klogere på, hvordan man vedligeholder traktorer og hvad man særligt skal være opmærksom på i forhold til sin egen og andres sikkerhed, siger Lene Bruun Overgaard, der leder SEGES Forlag.

Traktoren – en grundbog koster 179 kr. og kan købes hos SEGES Forlag

Tillægget ”Love og regler for traktorer og landbrugsmaskiner” revideres en gang om året, og du kan læse det online i en gratis udgave, som du også kan printe og downloade.
Luk

Start din søgning her

  • Søgning gav ingen resultater, prøv igen