MENU
23. januar 2017

Virksomheder får hjælp til bæredygtig import

NEPCon og SEGES åbner for gratis eksperthjælp til danske virksomheder, der vil sikre sig ansvarlig palmeolie, soja og oksekød.
Nu kan danske virksomheder få hjælp til at importere bæredygtigt. Eksempelvis fra Brasilien.
Nu kan danske virksomheder få hjælp til at importere bæredygtigt. Eksempelvis fra Brasilien.
Foto: LandbrugsMedierne
Af: Mille Marie Christensen, mic@lf.dk

20 nationale risikovurderinger fra nogle af verdens største producentlande af palmeolie, soja og oksekød ligger nu klar til danske virksomheder. Risikovurderingerne leverer ny og omfattende data, der kan minimere sociale og miljømæssige risici lige dér, hvor tingene produceres. Når det handler om palmeolie, soja og oksekød er det ofte midt i nogle af verdens mest følsomme naturområder. NEPCon og SEGES åbner nu et case study-program, som giver virksomheder mulighed for at identificere og minimere risici hos deres produkter sammen med eksperter – uden beregning. 

Den skandinaviske kødimportør CARMO Food er allerede i gang med at undersøge risikovurderingernes potentiale i projektets case study-program:

- Vi kom med i projektet omkring bæredygtigt oksekød fra Brasilien og Argentina sidste år, og det har fra starten været et meget lærerigt samarbejde. Ved hjælp af NEPCons store ekspertise har vi bl.a. fået fastlagt indkøbspolitikker indenfor vores CSR-strategi. Dette betyder konkret, at vi nu har definerede krav til vores sydamerikanske leverandører, så vi er sikre på at få leveret oksekød, som ikke kommer fra regnskovstruede områder, fortæller Jeppe Jakobsen, indkøbsdirektør hos CARMO Food.

Også den globale ingrediensvirksomhed DuPont Nutrition & Health bruger allerede nu risikovurderingerne.

- Projektet er en unik mulighed for at opdatere vores ’Sustainable Soy Sourcing Policy’, afprøve nye måder at analysere vores leverandørkæde på og identificere potentielle problemer eller leverandører som vi skal have kigget efter i sømmene, siger Mikkel Thrane, Sustainability Lead hos DuPont Nutrition & health

NEPCon og SEGES leder nu efter yderligere tre virksomheder til case study-programmet, som ønsker gratis eksperthjælp til at opnå ansvarlig import af soja, kvæg og palmeolie. Enten virksomheder med palmeolie i deres produkter fra Indonesien, Malaysia eller Ghana, virksomheder med soja i deres produkter fra Brasilien, Argentina, Paraguay Bolivia eller Kina eller virksomheder der forhandler oksekødsprodukter fra Argentina eller Brasilien. 

-Vi har en unik mulighed for at tilbyde danske virksomheder et forløb på 4-6 mdr., hvor vores eksperter uden beregning kan analysere en udvalgt skare af leverandørkæden for risici og producere en konkret handlingsplan, der kan minimere risiciene. Det er en spændende chance for at styrke sin nuværende CSR sourcing policy eller skabe en helt ny ansvarlig sourcing policy,” fortæller projektleder Alexandra Banks fra NEPCon.

Fakta om projektet

  • Projektet Ansvarlig import af palmeolie, soja og kvæg er finansieret af DANIDA og styres af NEPCon og landbrugets videnscenter SEGES. 
  • NEPCon (Nature, Economy and People Connected) er en global non-profit organisation der arbejder for at udvikle engagement og kapacitet til at mainstreame bærdygtighed. 
  • SEGES er et fagligt videns- og innovationshus under Landbrug & Fødevarer.
  • Læs mere om de nye risikovurderinger, og hvorfor CARMO Food har involveret sig i projektet.
  • Læs mere om case study-programmet.
This contact box currently has no contact specified or has an unknown contact specified. Edit component properties to specify a contact.
Luk

Start din søgning her

  • Søgning gav ingen resultater, prøv igen