MENU
husdyr
Kvægets fodring

Kvægets fodring

Viden, råd og resultater fra de seneste års arbejde med fodring af kvæg - både i teori og praksis.

Forfattere: Henrik Martinussen, Per Spleth, Rudolf Thøgersen og Ole Aaes.

Med et vedholdende fokus på forskning og en innovativ tilgang har dansk kvægbrug og mælkeproduktion placeret sig blandt verdenseliten. Men viden skal vedligeholdes, og for at fastholde og udbygge dansk kvægbrugs lønsomhed og konkurrencekraft, skal danske kvægbrugere konstant have fingeren på pulsen i forhold til foder og fodring. Maksimalt output kræver optimalt input. 

Det er formålet og temaet for bogen ”Kvægets fodring”, som SEGES Forlag netop har relanceret i en ny udgave. Bogen er skrevet af fire førende eksperter fra SEGES, som her samler og formidler resultaterne fra de seneste års forskning, forsøg og praktisk arbejde med fodring af kvæg og giver læseren direkte adgang til helt opdateret viden på området. 

Bogen indeholder kapitler om blandt andet:

  • Vurdering af fodermidlernes værdi
  • En beskrivelse af de enkelte fodermidler og deres egnethed i forskellige sammenhænge
  • Fodring af malkekøer, kvier, kalve samt slagtekalve og ungtyre
  • Fuldfodermanagement
  • De nyeste resultater inden for produktionsstyring og -kontrol
  • Fysiologiske begreber og sammenhænge, der danner grundlaget for det fælles nordiske fodervurderingssystem NorFor. 

Bogen henvender sig især til elever på landbrugsuddannelsens 2. hovedforløb og overbygning. Men også landmænd og andre med interesse for at opnå optimal ydelse, sundhed og trivsel hos kvæg kan have udbytte af at hente grundviden eller bruge bogen som opslagsværk.

Produktdetaljer:

3. udgave 2018
320 sider, illustreret

ISBN: 978-87-93050-73-0



Lise Majgaard Mortensen
Lise Majgaard Mortensen
Forlagsredaktør
SEGES Forlag
T: +45 8740 6672

Pris: 

349 kr.

Bogen kombinerer

forskning, forsøg og praktisk arbejde på bedste vis

Luk

Start din søgning her

  • Søgning gav ingen resultater, prøv igen