MENU
Rækker af nysåede afgrøder
Jens Elbæk

Jens Elbæk

Afdelingschef | Planteinnovation

PlanteInnovation, Ledelse

+45 8740 5049

+45 2381 5451

jeel@seges.dk

Agro Food Park 15, 8200 Aarhus N

Klar til at teste

Hvis nogen går rundt med nye ideer inden for planteavl eller miljø og gerne vil have dem afprøvet, så kan de bare give Jens Elbæk et ring. Som chef for innovation er han indgangen til et team af medarbejdere, som står klar til at teste både principper, projekter og færdige produkter. 

Som når en DLBR-konsulent finder geosåning spændende og får det skrevet ind i et projekt. Eller når en kemivirksomhed kommer med en nitrifikationshæmmer, som kan coate gødning og dermed forhindre fordampning og udvaskning af kvælstof – til gavn for både produktion og miljø. Så nikker Jens Elbæk og sørger for, at hans system spiller.

Jens Elbæk er uddannet cand.agro.

Arbejdsområder

  • Innovation i planteproduktionen, herunder udvikling og test af produkter og dyrkningssystemer
  • Specialviden og formidling om gødskning, planteværn og gødskningsstrategier
  • Styre- og følgegruppemedlem i projekter inden for planteinnovation.

Seneste artikler på LandbrugsInfo

På udkig efter ideer

- Vi opfinder ikke, men afprøver og tilpasser andres ideer – og ’andre’ er ofte landmænd. Så kommer de til os, og vi kan blive katalysator for en udviklingsproces. I mange tilfælde kan vi også finde ud af finansieringen. Det vigtigste er, at ideer der udspringer af praksis, altid bliver opfanget. Derfor skal jeg være vågen og holde udkig – især i periferien og udkanten, hvor praksis udfolder sig. Men naturligvis servicerer vi også konsulenter og firmaer, der er afhængige af uvildige afprøvninger for at kunne sælge gødning, sprøjtemidler og dyrkningssystemer til danske planteproducenter”, fastslår Jens Elbæk.

Jens Elbæk arbejder i SEGES Planter & Miljø, hvor 65 medarbejdere har en bred vifte af kompetencer inden for planteproduktion, natur, miljø, planlægning og vedvarende energi. Vi deltager i en lang række udviklingsprojekter og har et tæt samarbejde med mange aktører.

Vil du vide mere?

Læs mere om Planter & Miljøs rådgivning her

Luk

Start din søgning her

  • Søgning gav ingen resultater, prøv igen