MENU
Landmand og konsulent kigger på korn
Sven Hermansen

Sven Hermansen

chefkonsulent | Teamleder planteproduktion

Økologi Innovation

+45 8740 5043

+45 2931 4643

svhe@seges.dk

Agro Food Park 15, 8200 Aarhus N

Udvikling af økologirådgivning

Der genereres hele tiden ny viden gennem erfaringer, forskning og forsøg. Sven Hermansen sørger gennem sit arbejde for, at viden, der er nyttigt for det økologiske landbrug, når ud til landmanden på en let tilgængelig måde. 

Det gør han ved at have fingeren på pulsen med hensyn til, hvilke dele af den nye viden, der direkte kan bruges som løsninger i landbruget, og hvilke dele, der skal udvikles videre på. På baggrund af det udvikler han i samarbejde med DLBR konsulenterne rådgivningsydelser og inspirationsmateriale til de økologiske landmænd.

- Det er enormt vigtigt, at vi er i kontakt med landmanden, fordi det sikrer, at de ydelser, som vi tilbyder, er relevante og nyttige for landmanden. Men det er også vigtigt, at vi udfordrer landmanden, så økologien hele tiden bliver stærkere, mere udbredt og mere effektfuld, forklarer Sven Hermansen.

Det moderne økologiske landbrug

Som teamleder for planteavlsteamet har Sven en bred viden inden for grovfoder og salgsafgrøder. Han har stort fokus på, at økologisk landbrug er et moderne landbrug, der udnytter de bedste løsninger inden for moderne teknologi til at optimere driften. Et eksempel er GPS-styrede landbrugsmaskiner, der muliggør faste kørespor, så landmanden kan opnå større udbytter og en mere frugtbar jord.

Fagpolitisk engageret

Sven deltager blandt andet i arbejdsgrupper for myndighedsbetjening og reagerer på høringsforslag til nye vejledninger og bekendtgørelser. På den måde er han med til at sikre en økologisk vinkel på bekendtgørelser, der har indflydelse på landbrugsdriften.

SEGES Økologi

Sven arbejder i SEGES Økologi, der består af 25 medarbejdere. SEGES Økologi byder på en bred vifte af landbrugsfaglige, teknologiske og biologiske kompetencer, der tilsammen udvikler rådgivningsydelser, der er skræddersyet til de danske økologiske landmænd. SEGES Økologi hjælper de økologiske landmænd med at finde løsninger på deres udfordringer og er dermed med til at skabe vækst og udvikling af den økologiske jordbrugsproduktion.

Vil du vide mere?

Læs mere om SEGES Økologis rådgivningsydelser her

Luk

Start din søgning her

  • Søgning gav ingen resultater, prøv igen