MENU
Fodring af kvæg
Anders Fogh

Anders Fogh

Afdelingsleder | Avl

HusdyrInnovation, Avlsværdivurdering, kvæg

+45 8740 5337

+45 5173 7323

adf@seges.dk

Agro Food Park15, 8200 Aarhus N

Brænder for at øge avlsfremgangen

Anders Fogh indrømmer blankt, at avlsområdet er lidt nørdet. Ikke desto mindre er det avlsarbejdet, som kan tilskrives en stor del af den produktionsstigning, som danske mælkeproducenter opnår hvert eneste år. Hvert år yder de danske køer nemlig endnu mere mælk. Det skyldes dels bedre pasning og fodring – dels avlsfremgang. Og det er den avlsfremgang, Anders Fogh brænder for hele tiden at øge.

- Avlsarbejdet er et meget stærkt redskab til at ændre vores husdyr i den retning, vi gerne vil. Man kan sige, at vi er med til at forme fremtidens ko. Vi er allerede langt i forhold til at have en ko, som både er sund, frugtbar og har en høj mælkeydelse, og som dermed er en god forretning for landmanden, fortæller Anders Fogh.

Anders Foghs vigtigste opgave er at informere landmændene om, hvor vigtigt det er for deres produktion, at de bruger de rigtige dyr i avlen, og hvad de får ud af det. Det vil sige hvilken effekt det har på lang sigt for bedriften. Og det er hans ansvar, at de hele tiden er opdaterede på nye avlsværdital, som kan øge avlsfremgangen. Avlsværdital udtrykker dyrets avlsmæssige potentiale for forskellige egenskaber.

Anders Fogh er uddannet cand.agro.

Seneste artikler på LandbrugsInfo

Dansk avlsarbejde er i verdensklasse

Derfor er Anders Fogh også involveret i internationalt samarbejde i bl.a. NAV (Nordisk AvlsværdiVurdering), Interbull (international sammenligning af malkekvægstyre) og Interbeef (international sammenligning af kødkvægsdyr).

Anders Fogh arbejder i afdelingen Avlsværdivurdering, som omfatter 11 medarbejdere. Afdelingen arbejder blandt andet med at analysere store mængder data, som kvæglandmændene registrerer – eksempelvis kælvninger, sygdomsbehandlinger, og mælkeydelse. 

På baggrund af disse data udvikler afdelingen beregningsmodeller, som kan adskille avl og miljø, og som kan bruges til at udpege de bedste dyr til avl. De udvikler nye avlsværdital og sørger for i tæt samarbejde med kvægavlsforeningerne at sætte dem i drift.

Vil du vide mere?

Læs mere om Anders Foghs rådgivning under "Avlsværdivurdering"

Se eksempel på, hvordan Anders Foghs rådgivning har hjulpet kvægavlsforeningen VikingGenetics

Luk

Start din søgning her

  • Søgning gav ingen resultater, prøv igen