MENU
Fodring af kvæg
Ann Margaret Sørensen

Ann Margaret Sørensen

Konsulent, Stambogsføring

Digital

+45 8740 5265

+45 4046 3214

ama@seges.dk

Agro Food Park 15, 8200 Aarhus N

Styr på stambogen for kvæg i Danmark

Danmark har en livlig handel med resten af verden, når det drejer sig om kvæg i topklasse. Og det er ikke blot levende kvæg, men også både sæd og embryoner, altså befrugtede æg, der bliver importeret og eksporteret i rigt omfang. Det er Ann Margaret Sørensen, der registrerer og stambogsfører al importeret avlsmateriale, der kommer ind via avlsdyr, embryoner og sæd.

- Som et af de få lande i verden har vi ansvaret for registrering af dyr i stambøgerne for samtlige kvægracer. Det er, kort fortalt, her man ser stamtræet for det enkelte dyr, fortæller hun.

Eksport af avlsmateriale

Danmark eksporterer avlsmateriale via dyr, embryoner og sæd til blandt andet Syd- og nord Amerika, New Zealand, Australien og næsten alle lande i Europa. Hvis udlandet har behov for et officielt afstamningscertifikat på det enkelte dyr, er der mulighed for at få udskrevet en eksportstamtavle.

Ann Margaret Sørensen agerer også hotline for såvel danske kvægbrugere som udenlandske stambogskontorer. Der kan være tvivl om afstamningen eller manglende afstamning på kvæg, og for at løse disse gaver har Ann Margaret Sørensen tæt kontakt til udenlandske laboratorier, udenlandske og danske raceforeninger samt laboratoriet Genoscan i Danmark, Viking Danmark og Viking Genetics herhjemme.

Ann Margaret Sørensen arbejder i SEGES’ afdeling KvægIT. Der er lige nu tre medarbejdere på stambogskontoret.

Vil du vide mere?

Læs mere om, hvordan SEGES Kvæg kan hjælpe dig her.

Luk

Start din søgning her

  • Søgning gav ingen resultater, prøv igen