MENU
Fodring af kvæg
Helge Kromann

Helge Kromann

Specialkonsulent | Mælkekvalitet

Veterinær & Kvalitetsforhold, Mælkekvalitet

+45 8740 6678

+45 2257 6798

hlk@seges.dk

Agro Food Park 15, 8200 Aarhus N

Mester i moderne mælkeproduktion

En moderne malkekvægsbedrift kan sagtens producere 10.000 liter mælk hver dag. Det skal køles fra 37 til 4 grader C inden to timer og nå frem til mejeriet i samme høje kvalitet, som det forlod koen. 

Det kræver teknik på højt plan, der aldrig svigter. Og det er netop håndtering, køling, opbevaring og afhentning af mælk, Helge Kroman er ekspert i. Han er en af de fire danske fagpersoner i det tværfaglige samarbejde Teknik på Gården mellem SEGES, Arla og Växa, der er SEGES’ svenske pendant.

Langt de fleste kvægbedrifter har højteknologisk udstyr til at malke, muge ud, fodre og strø køerne. Og alt det, der adskiller moderne mælkeproduktion fra Morten Korch-landbrug, er Helge Kromanns spidskompetencer. 

Hans kompetencer er så spidse, at han adskillige gange har været udsendt til Kina, for at undervise kinesiske ’farmmanagere’ og rådgivere i moderne teknik til og design af kvægstalde. Desuden har han stået for design af stalde i Norge, Sverige og Estland.

Helge Kromann er uddannet cand.agro.

Seneste artikler på LandbrugsInfo

Et stærkt felt af mælkekvalitetsrådgivere

Helge Kromann er formand for Bygningskonsulentforeningen samt sekretær i Løsdriftsforeningen, der er en landsdækkende erfagruppe af store mælkeproducenter.

Mælketeknik-eksperten er en del af SEGES Kvægs afdeling for råvarekvalitet. Afdelingen består af tre medarbejdere på SEGES samt 13 mælkekvalitetsrådgivere, der rådgiver mælkeproducenten direkte på bedriften.

Vil du vide mere?

Læs mere om Helge Kromanns rådgivning under "Dansk mælk i højeste kvalitet"

 

Luk

Start din søgning her

  • Søgning gav ingen resultater, prøv igen