MENU
Nysået mark og natur
Inger Bertelsen

Inger Bertelsen

Chefkonsulent | Økologisk planteproduktion

Økologi Innovation

+45 8740 5453

+45 4034 2171

inb@seges.dk

Agro Food Park 15, 8200 Aarhus N

Positiv udvikling i dyrkning af bælgsæd

Bælgsæd udgør et godt alternativ til importeret soja, som i dag er den primære proteinkilde ved fodring af danske husdyr. Produktionen af bælgsæd i Danmark har tidligere været forholdsvis lille men er nu i god vækst -og det har Inger Bertelsens arbejde været medvirkende til. 

Inger er specialist i grovfoderproduktion og dyrkning af bælgsæd, og en af hendes hovedopgaver er at øge dyrkningssikkerheden af bælgsæd, så det bliver attraktive afgrøder. Igennem hendes arbejde har det vist sig, at hestebønner er en succesfuld afgrøde i det økologiske sædskifte, og samtidig en god proteinafgrøde til husdyr. Inger har også stort fokus på at styrke udbytter og kvalitet i kløvergræsproduktionen.

Glem ikke kløvergræssen

- Kløvergræsproduktionen er krumtappen i økologisk produktion. Derfor er det vigtigt, at vi hele tiden bliver skarpere på, hvordan vi opnår den mest optimale produktion. Kløvergræs er en kendt afgrøde for landmændene, men der er stadig meget at hente, lyder devisen fra Inger Bertelsen.

Inger sidder med i det permanente frøblandingsudvalg og EAT (et netværk for økologi rådgivere og forskere i Europa). Inger er uddannet cand.agro. og cand.jur.

Seneste artikler på LandbrugsInfo

SEGES Økologi

Inger arbejder i SEGES Økologi, der består af 25 medarbejdere. 

SEGES Økologi byder på en bred vifte af landbrugsfaglige, teknologiske og biologiske kompetencer, der tilsammen udvikler rådgivningsydelser, der er skræddersyet til de danske økologiske landmænd. 

SEGES Økologi hjælper de økologiske landmænd med at finde løsninger på deres udfordringer og er dermed med til at skabe vækst og udvikling af den økologiske jordbrugsproduktion.

Vil du vide mere?

Læs mere om SEGES Økologis rådgivningsydelser her

Luk

Start din søgning her

  • Søgning gav ingen resultater, prøv igen