MENU
Fodring af kvæg
Per Spleth

Per Spleth

Specialkonsulent | Kødproduktion

HusdyrInnovation, Kødproduktion, kvæg

+45 8740 5301

+45 3092 1774

psp@seges.dk

Agro Food Park 15, 8200 Aarhus N

Specialist i kødkvægsproduktion

Malkekøer er gode til at producere mælk, mens kødkvæg og slagtekalve giver gode bøffer. Og det er den sidste kategori, Per Spleth er specialist i. 

I den sammenhæng har han to kasketter på. Dels er han leder for landets korps af kødkvægsrådgivere, dels står han i spidsen for projekter og forskningssamarbejder, som alle skal generere ny viden til gavn for de kødproducerende kvæglandmænd – både viden om kødkvæg på naturarealer og strømlinede slagtekalveproduktioner.

- Jeg er meget privilegeret i mit arbejde. Jeg er både med til at skabe og indsamle ny viden inden for områder som eksempelvis fodring, management, økonomi og naturpleje. Samtidig er jeg selv med til at få ny viden i spil ude i praksis. Både ved at videregive den til vores rådgivere, men også ved selv at stå ude hos landmanden og rådgive ham. Og det er en kæmpe tilfredsstillelse at opleve tingene komme ud og få effekt i praksis og hjælpe landmanden med at skabe resultater, fortæller Per Spleth.

Per Spleth er uddannet cand.agro.

Seneste artikler på LandbrugsInfo

Netværk og samarbejder

I sit virke har Per Spleth et stort netværk og omfattende samarbejde med mange parter. Eksempelvis Aarhus Universitet, Fødevarestyrelsen, foderstofbranchen og praktiserende dyrlæger.

Internationalt er det især branchen i Holland og Sverige, Per Spleth udveksler viden og erfaring med, da det er de to lande, som på mange måder har samme produktionsvilkår og udfordringer, som de danske oksekødsproducenter.

Per Spleth er leder for SEGES Kvægs afdeling for kødproduktion. Her er i alt 14 medarbejdere, som rådgiver landets slagtekalve- og kødkvægsproducenter. Mens Per Spleth og to kolleger er centralt placeret i SEGES, er de øvrige i afdelingen placeret på lokale landbrugscentre.

Vil du vide mere?

Læs om rådgivningsydelsen "Bæredygtigt kalvekød"

Luk

Start din søgning her

  • Søgning gav ingen resultater, prøv igen