MENU
Svin på mark
Tove Serup

Tove Serup

Landskonsulent | Økologisk svineproduktion

Økologi Innovation

+45 8740 5364

+45 2124 2611

tos@seges.dk

Agro Food Park 15, 8200 Aarhus N

Optimering af økologisk svineproduktion

Hvis man har brug for viden om økologisk svineproduktion, så er Tove Serup blandt de bedste, man kan søge viden hos. Hendes opgave er at udvikle løsninger til at optimere den økologiske svineproduktion med hensyn til fodring, produktionssystemer og effektivitet. 

Det sker for eksempel gennem rådgivning til de økologiske landmænd og projektarbejde med fokus på løsning af problemer i produktionen – eksempelvis pattegrisedødelighed. Hun lægger vægt på, at det er en fælles opgave, hvor mange skal hjælpe med at skabe løsninger i udviklingen af den økologiske svineproduktion (svineproducenter, forskere, interesseorganisationer med videre. 

Hun er koordinator for et rådgiverteam, der yder produktionsrådgivning og står for en erfagruppe med økologiske svineproducenter. Det samlede netværk sikrer en god kontakt med praksis og en god position til at kunne koordinere indsatser.

Tove er uddannet cand.agro.

Stort potentiale

- Den økologiske svineproduktion har et stort potentiale og er allerede godt på vej. Men vi kan stadig udvikle os og optimere produktionen, og det betaler sig at følge med i den nyeste viden og tilpasse sin bedrift og management efter det. Både af hensyn til produktionsøkonomien og for at sikre fortsat fremdrift i produktionssystemerne, siger Tove Serup.

Tove har bidraget til Vidensyntesen om økologiens bidrag til samfundsgoder i Danmark og deltager i mange forskellige udvalg. Hun er for eksempel med i NaturErhvervstyrelsens Udvalg for udviklingsinitiativ for økologisk svineproduktion, Koordineringsgruppen for økologisk svineproduktion og et Noteringsudvalg.

Seneste artikler på LandbrugsInfo

SEGES Økologi

Tove arbejder i SEGES Økologi, der består af 25 medarbejdere. 

SEGES Økologi byder på en bred vifte af landbrugsfaglige, teknologiske og biologiske kompetencer, der tilsammen udvikler rådgivningsydelser, der er skræddersyet til de danske økologiske landmænd. 

SEGES Økologi hjælper de økologiske landmænd med at finde løsninger på deres udfordringer og er dermed med til at skabe vækst og udvikling af den økologiske jordbrugsproduktion.

Vil du vide mere?

Læs mere om SEGES Økologis rådgivningsydelser.

Luk

Start din søgning her

  • Søgning gav ingen resultater, prøv igen