MENU
29. oktober 2020

Multifunktionel jordfordeling – hvad gavner det Niels og hans naboer?

Bliv klogere på multifunktionel jordfordeling, som handler om at koble landbrugsproduktion med klimatilpasning, rent vandmiljø, friluftsliv med videre og finde løsninger, som giver de enkelte deltagere fordele. Ikke mindst at give landmændene en god arrondering.

 

Niels er træt af sine våde marker, men han kæmper bravt, og en skønne dag har han fået noget meget bedre jord.


Det er handlingen i den tegnefilm, som SEGES netop har produceret om multifunktionel jordfordeling. 

- Med tegnefilmen ønsker vi at gøre det nemmere at forstå, hvad multifunktionel jordfordeling egentlig er for noget. Vi beskriver så konkret som muligt, hvad der sker fra de første tanker til et færdigt projekt, hvor flere lodsejere og interessenter får løst deres udfordringer med multifunktionel jordfordeling, fortæller specialkonsulent Mads Lægsgaard Madsen, SEGES. 

Multifunktionel jordfordeling handler om at koble landbrugsproduktion med klimatilpasning, rent vandmiljø, friluftsliv med videre og finde løsninger, som giver de enkelte deltagere fordele. Ikke mindst at give landmændene en god arrondering. 

- Det er ofte en mere kompliceret og krævende proces, end det fremgår af tegnefilmen. Men gevinsterne ved multifunktionel jordfordeling er så store, at det er bøvlet værd at gå i gang.

I 2020-2022 har staten afsat 150 mio. kr. til multifunktionel jordfordeling. SEGES og fem rådgivningsvirksomheder udarbejder netop nu redskaber og modeller, som gør landmænd og rådgivere i stand til at implementere multifunktionel jordfordeling.

Læs mere om multifunktionel jordfordeling her.

 

Luk

Start din søgning her

  • Søgning gav ingen resultater, prøv igen