MENU
Få det optimale ud af din planteproduktion med produkter fra SEGES Software.
Cropmanager

CropManager

Et program til præcisionsjordbrug - til den professionelle landmand.

Tildelingslag, biomassekort og diverse prognoser for f.eks. Septoria, vækstregulering og høst er bare nogle af de funktioner, du kan benytte dig af i CropManager. Og gevinsterne er mange. For præcisionsjordbrug kan både give højere udbytte, lavere omkostninger til gødning samt en besparelse af tid i marken.

Med CropManager har du et premium program, som er til dig, der vil arbejde professionelt med præcisionsjordbrug. 

Oplev, hvordan landmand Jakob arbejder med præcisionsjordbrug på sin bedrift.

Se webinar, og få en hurtig forståelse for programmet.
Læs meget mere om funktionerne ved at scrolle længere ned på siden

Fordelene ved CropManager

Der er mange, men her er en håndfuld:

  • Alle dine markdata indlæses automatisk fra Mark Online eller FarmTracking. Du skal derfor ikke indtaste hverken markplaner eller opgaver,
    og du er sikker på, at du altid kan holde dig til din gødningsplan. 

  • Du kan håndtere flere marker på én gang - og fx oprette tildelingslag for mange marker i ét klik.

  • Du har altid det nyeste satellitbillede med biomasse til rådighed.

  • Data sendes trådløst til maskinerne - enten direkte (til John Deere, Trimble og Bogballe) eller via Agrirouter. Agrirouter dækker mange mærker som Fendt, MF, Valtra, Amazone og CCI.
    Det betyder, du slipper for USB-stik, og du øger din datasikkerhed.

  • Når du er færdig med opgaven i marken, ender den færdige logfil automatisk i 'skyen' via Agrirouter og ligger klar til et eventuelt kontrolbesøg.

Endelig er du altid garanteret gratis support via SEGES Kundecenter. 

Prøv CropManager gratis helt frem til 31. marts 2023

Oplev alle fordelene ved CropManager Tildelingslag og Varslingspakke. Prøv abonnementerne gratis og uden binding i perioden 1. september 2022 - 31. marts 2023. 

Se mere om de gratis kampagneabonnementer

Sådan får du CropManager

Gå ind på cropmanager.dk, opret dig som bruger, og så er du i gang. Hvis du allerede er kunde i Mark Online eller FarmTracking, så henter vi automatisk dine data, og ellers kan du hente din markplan fra Grundbetalingsansøgningen.

Se den korte video herunder og hør, hvordan CropManager kan skabe værdi:


Mere om funktionerne i CropManager

Markplan

Få et hurtigt overblik over dine marker med afgrøder; de opgaver, som du har planlagt og udført; og din dyrkningshistorik. Markplan er nødvendig for, at du kan bruge de andre funktioner i CropManager. Alle data er synkroniseret med FarmTracking og Mark Online. Afgrødens vandbalance kan følges i vækstsæsonen, og for vinterhvede er der også en beregning af vækststadie til brug i planlægningen.

Det er også her, du kan foretage en dynamisk gødningsplanlægning for vinterhvede ved at beregne markernes kvælstofbehov ud fra satellit. 

Markanalyse

Se, hvordan biomassen på marken har udviklet sig gennem vækstsæsonen ved hjælp af satellitbilleder af din mark, og sammenlign væksten med de omkringliggende marker, der har samme afgrøde. Mange bedrifter har allerede jordprøver liggende i Markdatabasen, og disse kan du se direkte i CropManager. 

Du kan se logninger af det faktiske udførte arbejde fra maskinerne under "as applied". Du kan også se registreringer fra gyllevogne og få genberegnet kvælstofeffekten ud fra vejret på udbringningsdagen.  

Se film om jordprøver

Tildelingslag

Udnyt den teknologien til at foretage endnu mere præcist arbejde i marken. Tildelingslag er baseret på biomassebilleder og algoritmer for omfordeling af kvælstofgødning. Modellerne kan også hjælpe dig med at omfordele udsæd og plantebeskyttelse ud fra biomasse. Du kan selv redigere tildelingslag ud fra din viden om marken. Og med basislag kan du genbruge dine redigeringer år efter år.

Se webinar, og bliv hurtig skarp på CropManager Tildelingslag.

For en række mærker kan du overføre opgavefiler direkte til traktorterminalen. Ellers kan du altid gemme opgavefilerne på et USB-stik og åbne dem ude i traktoren.

Prognoser

Varslingspakken i CropManager hjælper dig med at vurdere risiko for sygdomme og at handle i tide med plantebeskyttelse - eller at undlade, hvis der ikke er risiko. I Varslingspakken kan du få prognoser for risiko for lejesæd, Septoria og kartoffelskimmel. Der findes også udbytteprognoser for vinterhvede og majsensilage. Høsttidspunktet i majs forudsiges i det tidligere efterår, og for slætgræs og afgræsning er der prognoser hele sæsonen. Prognoserne tilpasser sig naturligvis forholdene på din bedrift ud fra bl.a. biomasse og vejrdata.

Se film om vækstreguleringsprognoseseptoriaprognose og/eller høsttidsprognose for majs.

Hotspots

Har du fundet skadedyr, svampesygdomme eller ukrudt særlige steder på marken? Eller har du fundet sten, som skal samles ind? Så markerer du bare området som et hotspot og sender en kollega ud efter dem senere på dagen. Hotspot giver dig også mulighed for at markere dræn og brønde.

Se film om digitale drænkort

Udbyttebenchmark

Se, hvordan dine marker og resultater klarer sig sammenlignet med andre. Så kan du se, hvordan du ligger i forhold til forventningerne.

Se film om udbytteregistrering

 

Programmet findes på både dansk og engelsk.

Prøv CropManager gratis

Du kan uden binding prøve CropManager og tillægsabonnementerne gratis i løbende + efterfølgende måned. Du skal blot bestille et abonnement, og opsige det, inden den gratis periode er ovre, hvis du ikke ønsker at fortsætte med abonnementet.
Prøv CropManager Varslingspakke og Tildelingslag gratis

Helt indtil den 31. marts 2023 kan du prøve CropManager Varslingspakke og Tildelingslag gratis og helt uforpligtende.
Kom godt i gang

Support

Få vejledning til CropManager via supportsiden eller få hjælp af vores kundecenter.

Kundecenter

T: +45 7015 5015
E: kundecenter@seges.dk

Gå til support
MarkOnline

To produkter i samme abonnement

Mark Online og CropManager er i samme abonnement. Hvis du allerede har Mark Online, kan du derfor gå i gang med det samme.

Modtag nyhedsbreve om digitale løsninger

Hold dig opdateret med seneste nyt om SEGES Software produkter.
Tilmeld dig her

CropManager - et værktøj til præcisionsjordbrug

til den professionelle landmand

Luk

Start din søgning her

  • Søgning gav ingen resultater, prøv igen